Dan Le Sac vs Scroobius Pip - Angles

Dan Le Sac vs Scroobius Pip – Angles [2008][Hip-Hop]
Om te beginnen natuurlijk een prachtige albumcover! Ik las ergens een positieve recensie over deze plaat (rond de release in 2008 alweer)  en dat gecombineerd met die opvallende hoes deed me besluiten hem te beluisteren. Dan Le Sac vs Scroobius Pip is een Brits Hip-Hop duo die, wat mij betreft, te vergelijken valt met onze Pete Philly & Perquisite. Niet zozeer wat sound betreft, maar vooral qua creativiteit en rolverdeling (de een is verantwoordelijk voor de vocals en de ander voor de muziek en productie). Het heeft hier en daar ook wel wat weg van de vrijblijvendheid van De La Soul’s ‘3 Feet High & Rising’.

De sound op ‘Angles’ is er één van electronica, met veel samples, fijne beats en ook gitaren worden niet geschuwd. Wat het verder opvallend maakt is natuurlijk de duidelijk Britse tongval van Scroobius Pip, waardoor het voor Hip-Hop buitengewoon anders klinkt dan we meestal horen. In maart 2010 schijnt hun nieuwe album te verschijnen en ik ben erg benieuwd of die me net zo positief kan verrassen als deze.

Hieronder nog even het videoclipje van een van mijn favoriete nummers van het album ‘Look For The Woman,’ om een idee te geven hoe creatief ze zijn en hoe het klinkt:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yqnKbdqjh2I&hl=nl_NL&fs=1&rel=0]

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod