Fresh Espresso – Glamour [Hip-Hop][2009]
Deze plaat kwam ik toevallig tegen bij het rondneuzen op internet. Ik werd getrokken door de (muzikale) vergelijking met Outkast en besloot een op mijn gemak te gaan luisteren. Al snel concludeerde ik dat de vergelijking niet vergezocht was, al moet ik ook zeggen dat de elektronische sound van het laatste Black Eyed Peas album ook als inspiratie kan hebben gediend. Lekker veel samples en synthesizers vormen de sound van dit album. De rap ligt lekker in het gehoor, qua teksten is het wat minder spannend. Ik heb op internet nog niet erg veel over de band terug kunnen vinden (een MySpace pagina), dus weet nog niet echt wat hun antecedenten zijn. Dat is natuurlijk niet erg, de muziek is het belangrijkst, maar ik lees graag wat meer over de artiesten waar ik naar luister.
Commercieel gezien lijkt het mij een buitengewoon interessante plaat en als er een single succesje volgt zou het nog wel eens goed kunnen gaan verkopen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z7wXpdTzom0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1]

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod