Testimony Vol. 1 Life & Relationships, Move By Yourself & Back To Basics

India.Arie – Testimony Vol. 1 Life & Relationships
Bizar hoe een plaat met zoveel ‘good talk’ en ‘zweverige teksten’ me zo vrolijk weet te stemmen. Van het vorige album van India.Arie was ik niet zo onder de indruk, ik vond hem ronduit saai. Dit nieuwe album is echter zo’n genot om naar te luisteren dat ik het de afgelopen weken zo’n beetje het vaakst geluisterd heb van alle muziek die er bij mij zo al voorbij komt. En dat ondanks alle nieuwe releases. Van het extreem vrolijke en opbeurende ‘There’s Hope’, het geniale ‘Summer’, de funky single ‘I Am Not My Hair’, het funky ‘Better People’, tot de zeer ingetogen ballad ‘This Too Shall Pass’, het zijn stuk voor stuk ├ęchte nummers (geen ‘gemaakte’ emoties) waardoor het geheel een solide album vormt wat van begin tot eind interessant blijft.

Donavon Frankenreiter – Move By Yourself
Deze man schijnt een enorm goede vriend te zijn van Jack Johnson. Een surfbuddy, al ziet hij er meer uit als een hardrockartiest. Ondanks dat ze ook samen muziek hebben gemaakt klinkt dit toch allemaal wat pittiger dan we van Jack gewend zijn. Hier zit meer funk en rock in, waardoor het geheel een afwisselender geluid laat horen dan de, in het algemeen, voortkabbelende muziekjes van zijn maat. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat deze man niet is doorgebroken bij het grote publiek. Ik vind het in ieder geval een erg prettig werkje geworden en kan dit album dan ook ten volle aanraden voor liefhebbers van surfrockfunk.

Christina Aguilera – Back To Basics
Dat Christina Aguilera een fantastische stem heeft was natuurlijk al lang bekend. Dat ze inmiddels niet meer zo’n bakvis is als in haar beginperiode zal ook niet zo verrassend zijn. Dat ze echter een plaat heeft uitgebracht zoals deze, die mij in zeer positieve zin verraste, is wellicht minder voor de hand liggend. Alhoewel een dubbel-cd wat teveel van het goede is, is het de producers prima gelukt om een mix van jaren ’20 (vocal)jazz met moderne Hip-Hop beats te maken. En dat kan mij enorm bekoren. Blijft natuurlijk wel het feit dat het meiske er niet uitziet en sterallures heeft, maar ach dat negeren we dan maar gewoon.

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod