Her Name Is Dennis, Livin’ It & ABC Of Romance

Dennis – Her Name Is Dennis
Ze heet Dennis, en heeft een hele verrassende debuutplaat gemaakt. Goed klinkende pop, die uitnodigt om het volume wat op te schroeven. Ik had nooit eerder van deze dame gehoord, maar dat maakt het juist verrassender. Zo vlak en als eenheidsworst klinkend als het nieuwe album van Joss Stone is, zo fris en goed geproduceerd klinkt dit product van de lage landen. Relaxte en swingende nummers in de stijl van Amy Winehouse (No Can Do), Joss Stone (Today, You Piss Me Off) worden afgewisseld met smaakvolle ballades (Dragonfly, Song For Bas) en een meer Gwen Stefani achtige sound (Money, Bubblegum). Het geheel is een zeer internationaal klinkend album, die tussen de reeds eerder genoemde wereldberoemde artiesten niet misstaat.

Rose – Livin’ It 
Het vorige album van Rose (Trust) vond ik wat saai en kabbelend. Overigens nam dat niet weg dat wel te horen was dat dit een zangeres is die best wel wat in haar mars heeft. Dit tweede album is beduidend funkier en ‘voller’ qua sound. Het bevat op een traditionele manier geproduceerde soul en funk, al moet wel gezegd worden dat de trackvolgorde me iets tegenvalt, doordat het middelste gedeelte (track 3 -10), m.u.v. track 6 ‘Voodoo Tricks’, allemaal langzamere nummers zijn. Daar had een betere balans in gevonden kunnen worden. De swingende nummers ‘Shame’, ‘Alone’, Voodoo Tricks’ en het geniale ‘Figure U Out’ spreken me nu eenmaal meer aan. Overigens zijn de laatste twee nummers ook fenomenaal, een cover van John Lennon’s klassieker ‘Jealous Guy’ (hier omgedoopt naar ‘Jealous Girl’) en het van blues overlopende ‘Brown Eyed Blues’.

Moon Baker – ABC Of Romance 
De laatste in dit rijtje van 3 Nederlandse (!!) Top zangeressen betreft het album van Moon Baker (Monique Bakker). Ze is al een tijdje actief in de muziekscene (o.a. als zangeres bij Candy Dulfer, waardoor ze het podium heeft gedeeld met grootheden als Maceo Parker, Van Morrisson en Dave Stewart), maar dit is haar eerste solo cd. Het album bevat veertien soulvolle nummers met een hoge kwaliteit. Haar stem en de muziek heeft wel wat weg van Erykah Badu en Jill Scott. De balans tussen de ballads (‘The Light’, ‘You Are’, ‘That’s All’) en de snellere nummers (‘Shot Deep’, ‘Sweet Papa’ en ‘Keep It Cool’) is uitstekend en de muzikale kwaliteit van de band staat buiten kijf. Tot slot de wens dat Prince het nummer ‘That’s All’ een keertje ten gehore brengt. Het had (in creatievere tijden) van zijn hand kunnen zijn.

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod