Hier Zijn, Introducing The Hardline According To & Raising Hell

Het nog steeds onovertroffen album van Acda & de Munnik vind ik ‘Hier Zijn’. Heerlijke goedgevonden teksten op prettig gecomponeerde muziek. ‘Verkeerd Verbonden’, ‘Foto’s Van Vandaag’ en ‘Kees’ vind ik behoren tot het beste wat ze hebben gemaakt, in combinatie met de andere nummers op dit album maakt dit het, voor mij, hun beste album. Twee nadelen: 1. Hun allerallerbeste nummer staat helaas niet op dit album ‘Laat Me Slapen’ en 2. De lengte van ‘Een Spaanse Moslim Groet Zijn God’ is verschrikkelijk irritant.

Een klassieker in mijn eigen muziek(aanschaf)historie. In 1987 is dit debuutalbum van Terence Trent D’Arby verschenen en ik heb hem letterlijk grijs gedraaid. De singles die van deze plaat werden afgehaald werden allemaal op maxi uitgebracht met ├ęchte extended versions, het werden allemaal hits en in die tijd veelvuldig op onze schoolfeesten gedraaid. Ondanks het feit dat ik het nier zijn meesterwerk vind heeft het een speciaal plaatsje in mijn collectie mede door ‘Wishing Well’, ‘Dance Little Sister’ en ‘I’ll Never Turn My Back On You’.

Na mijn eerste Hip-Hop bandjes (jawel ik kreeg de eerste muziek op cassettes aangeleverd) met Grandmaster Flash, Grandmaster Melle Mel en de onontkoombare ‘Rappers Delight’ van de ‘Sugarhill Gang’ sloeg het virus frontaal toe met dit album van Run D.M.C. Het meest succesvolle nummer ‘Walk This Way’ is bij iedereen bekend, alleen was dit voor mij een bijkomstigheid (jawel dit was een van de eerste platen die ik al had voor er uberhaupt sprake was van een succesvolle single waardoor de plaat de massa wist te bereiken). Nummers als ‘My Adidas’, ‘Tricky’ en ‘You Be Illin’ behoren tot absolute klassiekers in dit genre. Gelukkig is enkele jaren geleden eindelijk de heruitgave op de cd verschenen, zodat ik de goede digitale kwaliteit aan mijn collectie heb kunnen toevoegen.

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod