Falco – Falco 3 [Pop][1985]
Of dit album echt goed is weet ik niet. Het is wel origineel en ik wordt zelf vooral gedreven door nostalgie denk ik. Het heeft jaren geduurd voor deze op cd werd uitgebracht, waardoor ik hem (tot ik hem een jaar of 5 geleden te pakken kreeg) lang niet had gehoord (ik heb hem wel op LP, maar het overzetten van LP’s naar mp3 vind ik zo’n gedoe). Het is een typisch jaren 80 popalbum, met de bekende synthesizer geluiden die de sound bepalen (vooral ritmisch) en na al die tijd vind het nog steeds lekker om hem af en toe terug te horen.
Natuurlijk staan er een paar vette hits op, waarvan ‘Jeanny’ (die nogal veel ophef deed ontstaan in die tijd vanwege zowel het onderwerp als de als schokkend ervaren videoclip) en ‘Rock Me Amadeus’ de bekendste zijn, maar als geheel is het een plaat die me na al die jaren nog steeds bevalt. Of het komt door die rare combinatie van Duits en Engels die door Falco wordt gebruikt, of de variatie in stijlen kan ik niet goed duiden, maar dat vind ik eigenlijk ook niet zo belangrijk.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=GLbNaN1A5xI&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl_NL&feature=player_embedded&fs=1]

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod