Jack Bruce & Robin Trower - Seven Moons
Jack Bruce & Robin Trower – Seven Moons [2008][Rock]
Ik heb hier al vaker verkondigd dat als het op Rock aan komt ik het meest verguld ben van goede Power Trio’s (gitaar, bas, drums). Dit album kwam begin 2009 op mijn pad, waarbij mijn aandacht vooral getrokken werd door Jack Bruce, voormalig bassist van Cream (dat vermaarde Power Trio met Eric Clapton van eind jaren zestig). Begin jaren tachtig hebben de heren Bruce en Trower (gitarist, bekend van Procol Harum) ook al samengewerkt en twee albums uitgebracht, echter dat was mij bij het verschijnen van ‘Seven Moons’ niet bekend.

Voor liefhebbers van lekkere bluesrock is dit een echte aanrader. De muziek klinkt alsof het nieuwe opnames zijn van nummers die zo uit de jaren zestig kunnen komen (en dat is wat mij betreft een compliment), wellicht dat dat ook komt door de stem van Jack Bruce, die perfect aansluit op de soort muziek. (Uiteraard) neemt de electrische gitaar (veel solo’s) een belangrijke plaats in op dit soort muzikale uitingen en omdat er geen sprake is van overproductie (randgeluiden afkomstig van synthesizers, blazers of percussie) klinkt het puur en zoals, naar mijn mening, goede rock moet klinken.
Mensen die de rockende kant van John Mayer kunnen waarderen zouden zich wat mij betreft hier buitengewoon bij thuis moeten voelen (unofficial video):

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MeGNpL8g01E&hl=nl_NL&fs=1&rel=0]

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod