Adele – 21 [2011][Soul]
In tegenstelling tot heel erg veel mensen (getuige de verkoopaantallen) vond ik het vorige (debuut)album van Adele saai en niet erg veelzeggend. Gevolg was dat ik, ondanks de goede verhalen, gereserveerd was voor wat betreft de opvolger.

Na de eerste twee keer draaien hoorde ik het ook nog niet zo. Wellicht dat dat kwam doordat het vooral een ‘rustige’ plaat is.
Door de duidelijke minder gladde productie en de aanwezigheid van meer ‘Soul’ was ik desondanks wel getriggerd om  de plaat nog enkele malen te beluisteren, waarna ik tot de onvermijdelijke conclusie ben gekomen dat het hier gewoon een topalbum betreft.

Zoals aangehaald is de productie top; een mooi vol en uitgebalanceerde sound, met veel variatie in de instrumentatie.
De stem van Adele lijkt wel gegroeid, alsof ze met een wat rauwer randje zingt. Dit komt wat mij betreft het beste naar voren in mijn favoriete nummer ‘Don’t You Remember.’

Tot slot dan toch dat ene kritiekpuntje; het thema van het album is liefdesverdriet, dat past misschien wel bij de snelheid en de ‘Soul’ die we horen, maar vind ik af en toe wel heel erg dik aangezet voor een dame van 21.