Tom Jones – 24 Hours [Soul][2008]
Deze man is (in 2008) 68 haar oud en still going strong! Hij moet gedacht hebben wat Amy Winehouse kan, kan ik ook. Zijn 30e studioalbum ademt namelijk dezelfde sfeer uit als het alom bejubelde ‘Back In Black’ van deze dame. De sound (qua instrumentatie en arrangementen) is zeer vergelijkbaar, gekoppeld aan die fijne zware stem maakt dit een verrassend modern en fris geheel. Swingend, kreunend, zwoel zingend, alle (stem)stijlen worden uit de kast gehaald. Lekker veel blazers, break-beat achtige ritmes en ook gitaren worden niet geschuwd, kortom een funky geheel van begin tot eind. Lekker swingen doen we o.a op ‘I’m Alive’, ‘Feels Like Music’, ‘Give A Little Love’, ‘In Style And Rhythm’ en ‘Sugar Daddy’. Prachtige (misschien voor sommigen te gladde) ballads zijn er ook, zoals ‘Seasons’ en de Bruce Springsteen cover ‘The Hitter’.

Voor een indruk van de sound en de dingen die Tom zelf over zijn nieuwste album te zeggen heeft kun je hieronder prima terecht:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uhCT0oBxkfM&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl_NL&feature=player_embedded&fs=1]

Uitleg: Het ontstaan van: Playing on my iPod