Gisteren dan eindelijk naar Janelle Monae’s liveshow geweest. De Melkweg was uitverkocht, dus volle bak!

De band was buitengewoon enthousiast en dat had duidelijk zijn effect op het aanwezige publiek. Zeker door de veelal uptempo nummers werd er een opzwepende show neergezet. Muzikaal gezien was het niet erg spannend, de studionummers werden redelijk 1-op-1 live gespeeld. Vind ik meestal wel jammer, want ik hou wel van wat andere arrangementen of een extra solootje hier en daar. Verder was het geheel wel tamelijk strak geregisseerd, wat een beetje een beperking was mbt vrije invulling en frivoliteit.

De geluidskwaliteit was erg slecht, drums en met name de bas stond veel en veel te hard, waardoor er continu een brom te horen was en de (spaarzame) solo’s van de gitarist en blazer niet tot zijn recht kwamen.

Janelle zong prima (al was ze vaak niet te verstaan door bovengenoemde geluidsinstellingen) en maakte er echt een show van. Vooral bij de ballad die ze zong (alleen begeleid door gitaar) kwam haar stem echt tot zijn recht. Dit was wat mij betreft wel een kippenvel moment.

De show duurde een krap uur (21.00-21.57) met nog een spetterende toegift van een minuut of zeven.

Ondanks mijn punten van kritiek ben ik heel erg blij dat ik er bij was, wanneer een band zo duidelijk uitstraalt dat ze plezier hebben in wat ze doen en daar het publiek op deze manier bij weten te betrekken maakt dat er voor mij een onvergetelijke show van.