Zoals uit de post rondom het album van Boris al duidelijk moet zijn geworden, steek ik mijn bewondering voor deze topper van eigen bodem niet onder stoelen of banken. Nu hij het Idols juk van zich afgeworpen heeft wordt voor mij alleen maar duidelijker en duidelijker wat voor een kwaliteiten deze artiest heeft. Ik verbaas me er wel eens over dat iemand als James Morisson een enorm (verkoop)succes is, terwijl Boris louter goede kritieken heeft mogen ontvangen voor zijn tweede soloplaat, maar de verkopen daarvan best wel achterblijven. Alsof mensen zich schamen een ex-Idols winnaar goed te vinden.

Hoe dan ook, gisteren was ik eindelijk in de gelegenheid een concert van deze getalenteerde man (en zijn band) bij te mogen wonen. De conclusie is simpel: overtuigend, funky en een aanrader voor iedereen die van goede muziek en zang houdt. Om te beginnen is de stem van Boris fenomenaal, heeft hij een meer dan uitstekende begeleidingsband en weet hij een energiek optreden neer te zetten (langzaam toewerkend naar een toegift waarbij de hele zaal volledig uit zijn dak gaat, dansend, zingend en swingend).
Prettig vond ik (persoonlijk) dat hij voornamelijk nummers van zijn tweede album speelde. Uiteraard speelde hij wel zijn grootste hit tot nu toe (‘When You Think Of Me’), maar deze was in een redelijk kale akoestische versie gegoten, waardoor het nummer qua stijl uitstekend in de setlist paste. Uiteraard hoopte ik als liefhebber nog wel op een cover van een leuk Prince nummer, maar dat zat er helaas niet in, al waren er muzikaal wel hier en daar wat elementen te herkennen uit nummers van zijn grote voorbeeld. Wél bracht Boris een fenomenale versie van ‘I Got A Woman’ van Ray Charles ten gehore (het nummer dat als basis werd gebruikt door Kanye West voor zijn hit ‘Golddigger’) en sloot hij af met een erg prettige, lange versie van ‘Girl’, wat ik zijn beste nummer tot nu toe vind.

Voor mij is dit dus een geweldig concert geweest, waarbij het me deugd doet dat deze artiest zich niet beperkt tot het letterlijk naspelen van de studioversies van zijn nummers, maar de moeite neemt om de nummers voor een liveoptreden nog spannender te maken.

Nu maar hopen dat hij door de organisatie van North Sea Jazz wordt gevraagd, want daar past hij mijns inziens uitstekend.