De laatste keer dat ik Sheila E. had zien optreden was bij North Sea Jazz van 2005, waar ze als special guest van Candy Dulfer werd opgevoerd. Aangezien ik daar nogal van onder de indruk was waren de verwachtingen voor Sheila E. & C.O.E.D. (Chronicles Of Every Diva) featuring Candy Dulfer uiteraard erg hoog gespannen. Dit damescollectief bestaat (op de toetseniste na) uit oud bandleden van Prince, waardoor ik ook niet onbekend was met hun muzikale kwaliteiten, het was vooral afwachten welke nummers ze ten gehore zouden gaan brengen.
Dat werd uiteindelijk de grootste tegenvaller voor me. Een podium vol topmuzikantes, maar een setlist die meer leek op een pot-pouri van soloprojecten van de diverse bandleden. Geweldig uitgevoerde nummers werden afgewisseld met onbekende niemendalletjes of niet in de sfeer passende covers. Van het ene nummer werd alleen een refreintje ten gehore gebracht het ander bestond tot op het irritante af uit solo’s. Wat ik kortom miste was de vibe die je, bij een goed opgebouwde show, van het begin tot het einde meesleurt en vasthoudt, tot dat je aan het eind beseft dat de voorgaande anderhalf uur als een sneltrein vaart voorbij is gegaan.
Al met al heb ik een aantal zeer fijne, goed uitgevoerde nummers gehoord, maakt het fantastische enthousiasme en charisma van Sheila E. heel veel goed, maar blijf ik toch met het gevoel zitten dat er veel meer in had gezeten.