Soulive - Live In San Francisco
Soulive – Live In San Francisco [2009][Soul]
Dit collectief behoort al een behoorlijke tijd tot mijn favorieten, desondanks ontdekte ik pas onlangs dat ze vorige jaar twee (!!) albums hadden uitgebracht, waaronder een liveplaat.
Een buitengewoon prettige liveplaat!! Zoals we mogen verwachten is dit voornamelijk instrumentaal (van zang is bij Soulive eigenlijk alleen sprake geweest op hun album ‘No Place Like Soul’ uit 2007) en het swingt en grooved dat het een lieve lust is. Blazers, orgels, gitaar, alles wordt uit de kast gehaald om er een swingend geheel van te maken. Zeven van de negen nummers zijn afkomstig van het studioalbum ‘Up Here’ uit 2009 en de andere twee nummers zijn afkomstig van eerdere albums (‘El Ron’ van ‘Soulive’ uit 2003 en ‘Flurries’ van ‘Next’ uit 2002).
De geluidskwaliteit vind ik voor een officiële release eigenlijk wat aan de magere kant, het klinkt een klein beetje dof en de microfoons zijn wel erg zacht afgestemd, maar de geweldige live vibe (het gevoel van een ‘losse’ jamsessie) maakt dat wat mij betreft meer dan goed.